Приказка без край – магия, романтика, красота!

Пътуването е един от най-добрите начини да разшириш светогледа си и да се вдъхновиш, но нищо не запалва стремежа ти да твориш така, както да се впуснеш по улиците на нов град и да се насладиш на изкуството му.

Попаднали веднъж в Италия, може не само да учите, а и да се забавлявате.  

Bellissima Италия -  синоним на превъзходство, благодарение на невероятните исторически и художествени шедьоври, които сякаш спират времето и ни пренасят в един друг свят. Това е слънчева, романтична и приказна земя, където традициите и съкровищата на миналото са все още живи, храната е истинско изкушение, а пейзажите – безкрайни!


Taormina се намира кацнала върху скала, със спираща дъха гледка към залива и едновременно с това впечатляващия фон на вулкана Етна...

Таормина отдавна носи славата на най-известния морски курорт в Сицилия. Този архитектурен исторически шедьовър се намира в източната част на италианската провинция разположен на връх на Монте Тауро. Извисяващ се над Йонийско море от

Таормина се открива невероятна гледка едновременно към красивия средиземноморски бряг и към вулкана Етна, който стои в южна посока. От векове Италия омагьосва въображението на творци, учени и пътешественици, любители на вкусната храна, женската красота и невероятната природа. Италия ни оставя без дъх, разкривайки невероятни гледки , които си пожелаваме един ден да видим на живо. Не пропускайте да ги видите!

Цена: 50 евро


Тropea - малко късче от рая

Тропеа е кокетно малко градче, намиращо се в областта Калабрия, Южна Италия, което през лятото се превръща в приказен морски.

 Градът е разположен върху красиви скали, които величествено се извисяват над залива "Света Еуфемия" в Тиренско море. Спиращият дъха залив е част от "Коста Дегли Деи" или "крайбрежие на боговете".

 Легендата разказва, че скалите са пренесени тук от Испания от самия Херкулес.

 Архитектурата на Тропеа е типично италианска - тесни улички с калдъръми, аристократични стари къщи в бароков стил, малки площади с фонтани, катедрали, кафенета, ресторанти и магазинчета.

 Перла в короната на Тропеа е малкото скалисто островче, върху което е построена църквата "Света Мария дел’Изола".

 Най-впечатляващи са плажовете около вълшебното градче, които пленяват всеки турист със ситния си пясък и лазурно синята вода.

 Нека се потопим в магията на това малко късче от рая!

Цена: 50 евро


Scilla- Перлата на виолетовото крайбрежие на Тиренско море е Сцила /на 30 км. От Реджо ди Калабрия/. Името на градчето в превод означава „синчец“. Местните го наричат още Шила. Мястото предлага прекрасна панорама и древни, религиозни традиции. Според Омир в това живописно кътче едно време се намирала пещерата, обитавана от многокракото чудовище Харибда, страшилището за мореплавателите. По три пъти на ден то поглъщало и изхвърляло тесния пролив. Местните хора твърдят, че при бурно море и днес се чува страховитият вик на чудовището.

Когато мислим за Италия, обикновено въздишаме замечтано „Ах, тази Италия!”

Цена: 20 евро


Reggio Calabria е красив пристанищен град в Южна Италия. Място с атмосфера, автентичен дух, красиви тесни улички в историческия център, вкусни ястия – дело на италианската култура и бит, средиземноморски бриз и аромат на сол и риба във въздуха. Всичко това е магия, която трябва да се преживее. Той е най – старият и най – големият град в региона, и втория най – стар град в цяла Италия. Реджо Калабрия е пристанищен и университетски град; „град на бронзовите статуи“ ; „град на бергамота“ и „града на Фатаморгана“ ( Фатаморгана е мираж, който се получава при температурна инверсия и може да бъде наблюдаван от брега на морето в Реджо Калабрия).

Италия просто няма как да ви омръзне. И да сменяте дестинациите и да се връщате на едно и също място, тази страна просто ви влюбва в себе си!

Цена: 35 евро


Pizzo е разположен на нос, който се спуска стръмно към морето, в центъра на залива Sant'Eufemia.

Построен през ранното средновековие, той е известен със своя домашно приготвен сладолед и спагети с мастило от сепия.

Той запазва типичния си вид на крайбрежно селище, с тесни улички, които се отварят към малки дворове, балкони с изглед към морето, плажовете и скалите.

Бреговата линия на Пицо, с нейните 8 километра крайбрежие, големите и просторни пясъчни брегове са последвани от скалисти скали, които се спускат в залива, образувайки внушителни заливи.