1280px Reggio Calabria Veduta Notturna Del Lungomare

Регион Абруцо - Казалбордино

Казалбордино е приятно градче на брега на Абруцо с около 6000 жители. Лежейки на зелените хълмове, градът е обгърнат от величествените планини на Апенините и галени от зеленината на Адриатическо море, чиито златни плажове са само на 5 км от гр. Лидо и плажът Casalbordino се намират по живописния Costa dei Trabocchi и на кратко разстояние от величествената скалиста брегова линия.

Историята на града датира от векове,  римски произход в Средновековието, с обединението на Италия градът се превръща скоро в процъфтяващ, селскостопански и търговски център с плодородни земи, засадени с лозя и маслинови горички.

Градът, въпреки че разполага с всички удобства на голям съвременен град, пази атмосферата и поезията на италианските градове на провинцията, с всичките му антични и характерни ритуали на "Dolce vita" /сладък живот/.

Училището се помещава в елегантен и поразително ренесансов дворец, исторически паметник, който е и градската библиотеката, управлявана от училището, с колекция от около 10 000 тома. 

Оборудвано с класни стаи с мултимедия, кино зала, библиотека с най-добрата селекция на класическата литература и италиански художествена литература, образователни материали, интернет и Wi-Fi интернет, студентите могат да се възползват от помещенията както и оборудването на училището, дори и в свободното време, за да учат и да общуват.

Ежедневни уроци от понеделник до петък на италиански език: граматика, писане, разговори.

Италианската култура и традиция: Семинари, за история, литература, изкуство и италиански дизайн, фолклорни и популярни традиции, театрални семинари, курсове за храна и вино, музика.

Всеки курс включва, в зависимост от продължителността, от минимум 3 до максимум от 8 екскурзии, както и някои незадължителни дневни екскурзии или уикенд, дестинациите ще варират според сезона и според предложенията на самите ученици.

Поглезете се с уникална и оригинална учебна почивка!