1280px Reggio Calabria Veduta Notturna Del Lungomare

Калабрия между две морета и два свята

Калабрия, за която ние обикновено мислим, че е морски регион, всъщност е дълъг полуостров. 

Калабрия е най-южната от 20-те области на Италия. Общата й площ е 15 000 кв. км., разделена на пет провинции, които носят имената на главните им градове - Козенца, Кротоне, Катандзаро, Вибо-Валенция и Реджо ди Калабрия. 

В Калабрия ще намерите прекрасна възможност да се отпуснете и да се насладите на истинска Италия!

Курсовете по италиански език в Калабрия се провеждат в Университета „Данте Алигери“ в Реджо ди Калабрия. Това е най-старият и голям град на района. Разположен е на самия връх на ботуша, на пролива между Италия и Сицилия. Известен е с невероятното си панорамно крайбрежие, ботаническите си градини, изникнали между зданията в стил арт нуво и многобройните си катедрали, някои от тях доста внушителни.

Градът има 3000-годишна история и за туристите интерес представляват старият замък Арагониан и Националният музей "Велика Гърция". Последният е дал подслон на две уникални статуи, едната известна като "Войните от Риаче", а другата е бронзовата глава с името "Философа от Портичело".

Предлагат се различни видове курсове за всеки вкус и нужди. Независимо дали предпочитате двуседмичен курс по време на лятната почивка или подготвителен курс по италиански език, в Калабрия ще намерите подходящия вариант.

Курсовете за всяко едно ниво започват началото на всеки месец, целогодишно, като таксата за обучение в Университета варира според сезона. Възможно е да се запишете на курс за няколко седмици или просто да се явите на изпит за сертификат.

Колко ще заплатите? Такса документи от 75 евро за уреждане на документация /кореспонденция с университета и при паричните преводи/, за сътрудничество при намиране на жилище – 25 евро, както и организиране на посрещането ви в Италия. Към сметката на университета се превежда таксата за съответния месец обучение (320 или 350) плюс 20 евро такса към отдел студенти в университета.

Нива:

- “Начинаещи А1-А2” – за хора, които не са учили до момента италиански език - курса осигурява начални познания за езика и елементарни комуникативни способности

- “Основно” – осигурява базови комуникативни способности като се поставя акцент на говоримия език, задълбочава функционалните знания в говоримия и писмения език като дава познания и за заобикалящата културна среда

- “Напреднали” – осигурява достигането на достатъчно задълбочено познание на езика, което да позволи лесна интеграция в местната среда, задълбочава и затвърждава постигнатите комуникативни и лексикални знания, усъвършенства приложението на сложните граматически структури.

Нивата се определят с полагане на тест!

Защо да изберете курсове по италиански език в Калабрия, Италия?

Курсът по италиански език в Калабрия е част от цялостна езикова програма, по време на която можете да учите италиански език от преподаватели, чиито италиански език е матерен.

Езиковата ваканция с обучение по италиански език в Калабрия е инвестиция в бъдещето, тъй като ви дава възможност да придобиете полезен опит и да намерите нови приятели. Езиковата ваканция в Калабрия е полезна комбинация между обучение по италиански език и приятна почивка в Италия.

Открийте реликвите от миналото на близките археологически обекти или се потопете в кристалното море.

Можете да опитате всичко това, ако изберете нашите езикови ваканции в Калабрия!